Huis Sint-Jozef Berchem

Huis Sint-Jozef: Een thuis voor u, samen met ons.

Huis Sint-Jozef, een woonzorgcentrum gelegen in het hart van Berchem, heeft één duidelijk doel voor ogen: het creëren van een thuis, samen met hun bewoners. De oorsprong van dit bijzondere centrum gaat terug naar 1973, toen de Zwartzusters Augustinessen van Antwerpen de behoeften van de lokale gemeenschap erkenden en besloten om een rusthuis te bouwen voor de oudere dames in Berchem, waar ze hun oude dag in ontspanning konden doorbrengen.

Vandaag de dag is Huis Sint-Jozef nog steeds een warme en uitnodigende plek om te wonen, en het streeft naar meer dan alleen zorgcomfort. Hier ligt de nadruk op een hoogwaardige manier van leven, waarbij bewoners zich echt thuis voelen.

Het woonzorgcentrum zet in op het creëren van een persoonlijke thuiservaring door ruime kamers aan te bieden die naar de smaak van de bewoners kunnen worden ingericht. Elke dag wordt er vers en smakelijk gekookt, en er is een breed scala aan activiteiten die zijn afgestemd op de interesses van de bewoners. De weelderige tuin biedt een rustige ontsnapping door alle vier de seizoenen.

Wat Huis Sint-Jozef onderscheidt, is zijn kleinschaligheid, wat de mogelijkheid biedt om elk individueel levensverhaal te omarmen. Het belangrijkste doel van het woonzorgcentrum is dan ook het waarborgen van levenskwaliteit en kwalitatieve zorg voor elke bewoner, in nauwe samenwerking met bewoners en hun netwerken. Suggesties en feedback worden altijd verwelkomd.

Wat betreft de faciliteiten biedt Huis Sint-Jozef twee zorgafdelingen, Magnolia en De Linde, met in totaal 77 residentiële éénpersoonskamers en 3 koppelkamers. Het centrum verwelkomt ouderen met diverse zorgbehoeften, van licht tot intensief, inclusief bewoners met dementie. Er zijn geen strikte bezoekuren, en de kamers kunnen worden ingericht met persoonlijke spullen, terwijl standaardvoorzieningen beschikbaar zijn. De ontmoetingsruimte, bekend als de zorgstraat, verbindt beide afdelingen en biedt faciliteiten zoals een cafetaria, kine-lokaal, kapper, kapel, activiteitenruimte en een ruime patio met uitzicht op de tuin.

Huis Sint-Jozef biedt ook kortverblijf voor diegenen die tijdelijke zorg nodig hebben, waarbij autonomie en een warme verblijfservaring centraal staan, vergelijkbaar met een vakantie.

Het woonleefteam van Huis Sint-Jozef, bestaande uit orthopedagogen, een ergotherapeut en een pastorale medewerker, zorgt ervoor dat bewoners een aangename tijd beleven in huis, met activiteiten op maat en zelfs knuffelkonijntjes voor bewoners met dementie. Bovendien worden er regelmatig activiteiten georganiseerd op basis van de interesses van de bewoners, variërend van biljarten tot musea bezoeken en schaatsen op de Groenplaats.

Meer info over deze locatie?

Onze andere locaties