Witte Meren

WZC Witte Meren is gelegen in het hartje van Mol, op wandelafstand van de dorpskern ’t Rond. De eerste steen werd gelegd in 1985 tussen de Doornboomstraat en de Collegestraat, op de plaats waar vroeger “de wei van het gasthuis” was.
Sinds 2017 werd er een gloednieuw woonzorgcentrum gebouwd waarbij er rekening werd gehouden met de toekomstige zorgnoden, behoeften en interesses van onze bewoners en met een optimale werking voor onze medewerkers.  

Het woonzorgcentrum beschikt over 117 woongelegenheden, 3 kamers voor kortverblijf en een kamer voor nachthotel. Dag en nacht bieden we professionele en individuele zorg aan met een toegewijd team van medewerkers. We streven dan ook naar kwaliteitsvolle zorg op maat van iedere individu.

Het dagverzorgingscentrum is een thuisondersteunende dienst, voor maximum 30 gebruikers, die gesitueerd is binnen het woonzorgcentrum. Hier staat huiselijkheid en gezelligheid centraal. Het biedt de partner/familielid de kans om even op adem te komen. Er wordt veel aandacht besteed aan zelfredzaamheid om zo het thuis wonen langer mogelijk te maken.

WZC Witte Meren streeft ernaar een open huis te zijn waar mensen zich welkom weten. Wij willen een warme thuis zijn, waar het goed is om te wonen en te leven omringd door hulpverleners en naasten die zorgzaam aanwezig zijn.

Als uniek persoon staat de bewoner centraal. Zijn lichamelijke, psychische, sociale en spirituele noden vanuit zijn eigen levensverhaal en belevingswereld zijn onze zorg.
We trachten onze zorg af te stemmen op het ritme van onze bewoners.

We hebben respect en eerbied voor zijn autonomie, door zijn zelfredzaamheid te stimuleren en zijn zelfbeslissingsrecht te ondersteunen. Tegelijkertijd respecteren we zijn betrokkenheid in zijn sociaal netwerk (familie, vrienden, buren en verdere relaties).

Bovenstaande wordt gedragen door een multidisciplinair team in samenwerking met gespecialiseerde werkgroepen. Met een empathische benadering, innovatieve projecten en ideeën streven wij naar een optimale verzorging.

Meer info over deze locatie?

Onze andere locaties