Sint-Lodewijk

Zorgcentrum Sint-Lodewijk: Traditie en kwaliteit van zorg

Gelegen in het hart van ‘s-Gravenwezel, heeft Zorgcentrum Sint-Lodewijk zich sinds 1928 gewijd aan het bieden van liefdevolle zorg en ondersteuning aan ouderen, zieken, en mensen met een handicap. Wat ooit begon met acht bewoners, is uitgegroeid tot een zorgcentrum met 120 woongelegenheden in het Rust- en Verzorgingstehuis (RVT), en een groep van 40 assistentiewoningen. Sint-Lodewijk is toegewijd aan het creëren van een thuisgevoel en het gelukkig maken van haar bewoners, waarbij begripvolle zorgverleners een cruciale rol spelen.

Het zorgcentrum streeft naar een totaalzorgbenadering, waarbij ze:

  1. Een Aangename en Veilige Omgeving Bieden: Met moderne voorzieningen en rolstoeltoegankelijke eenpersoonskamers.
  1. Goed Ondernemerschap: Door kwalitatieve en professionele zorg te waarborgen.
  1. Voldoende Verzorging en Medische Zorg: Met aandacht voor de individuele behoeften van de bewoners.
  1. Een “Sense of Home” Creëren: Door respect te tonen voor ieders individuele identiteit binnen een warme en zorgzame omgeving.
  1. Palliatieve Zorg Aanbieden: In geval van terminale ziekte.

Het zorgcentrum legt ook sterk de nadruk op samenwerking met medewerkers, families, vrijwilligers en de bredere gemeenschap. Ze bieden professionele begeleiding en training, werken samen met lokale zorggroepen en ziekenhuizen, en organiseren regelmatig overleg om ervoor te zorgen dat het woon-, zorg- en leefplan voor alle betrokkenen aangenaam is.

De missie van Sint-Lodewijk is geworteld in een christelijke ingeving, maar respecteert de filosofische, politieke en godsdienstige overtuigingen van elk individu. Er zijn mogelijkheden voor wekelijkse eucharistievieringen en gebedsdiensten in de kapel.

Rust- en Verzorgingstehuis (RVT)

Het recent gerenoveerde RVT bestaat uit drie afdelingen voor ouderen met een hoge zorgvraag en dementie. Er zijn eenpersoonskamers beschikbaar, evenals kamers voor echtparen. Bewoners hebben de vrijheid om hun kamers naar eigen smaak in te richten. Een toegewijd multidisciplinair team van zorgcoördinatoren, verpleegkundigen, verzorgenden, therapeuten, animatoren, en andere medewerkers staat dag en nacht paraat om professionele en individuele zorg te bieden. Maaltijden worden vers op de kamers geserveerd, en bewoners kunnen er ook voor kiezen om gezamenlijke maaltijden te gebruiken met de nodige ondersteuning. Sint-Lodewijk heeft een uitgebreide animatievisie die verder gaat dan louter tijdverdrijf en activiteiten.

Assistentiewoningen

Het zorgcentrum beschikt over 40 serviceflats voor zelfstandige ouderen met een beperkte zorgvraag. Deze flats zijn volledig uitgerust met gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een restaurant, ontspanningsruimte, wassalon en kapsalon. Er is 24/7 personeel beschikbaar voor noodgevallen. Langdurige zorgverlening wordt georganiseerd in samenwerking met thuiszorg, zodat bewoners zo lang mogelijk in hun appartement kunnen blijven wonen. De privacy en individuele wensen van de bewoners worden gerespecteerd, en er worden regelmatig grootschalige activiteiten georganiseerd voor wie daaraan wil deelnemen.

Meer info over deze locatie?

Onze andere locaties