Sint-Jozef Rumst

Sint-Jozef vzw Rumst: Kwalitatieve ouderenzorg vanuit christelijke visie

Sint-Jozef vzw Rumst staat bekend om haar toewijding aan het bieden van thuisvervangende woongelegenheid aan ouderen, met een diepgewortelde christelijke levensvisie. Binnen deze zorginstelling staat de bewoner centraal, en een professioneel team, ondersteund door vrijwilligers, streeft ernaar om hoogwaardige totaalzorg te bieden.

Een cruciaal aspect van Sint-Jozef vzw Rumst is hun sterke nadruk op communicatie en samenwerking met families en externe partners. Dit stelt hen in staat om hun werking voortdurend aan te passen aan nieuwe maatschappelijke behoeften.

Met in totaal 52 woongelegenheden biedt het woonzorgcentrum onderdak en verzorging aan zowel valide als zorgbehoevende personen. Een gekwalificeerd team van medewerkers zorgt ervoor dat elke bewoner zorg op maat ontvangt, waarbij de individuele behoeften centraal staan.

Bij Sint-Jozef vzw Rumst begrijpen ze dat goede zorg verder gaat dan alleen de basisbehoeften, zoals het wassen, aankleden en verzorgen van maaltijden. Ze hechten ook groot belang aan de manier waarop deze zorg wordt verleend, met een persoonlijke en respectvolle benadering.

Het woonzorgcentrum biedt 5 kamers voor kortverblijf aan om ouderen in staat te stellen langer thuis te blijven, terwijl de mantelzorgers af en toe kunnen ontspannen. Voor ouderen met dementie hebben ze zelfs een speciale woongelegenheid ingericht.

Naast het woonzorgcentrum bevat Sint-Jozef vzw Rumst “Rupelhof,” een groep van 63 assistentiewoningen. Hier kunnen bewoners zelfstandig wonen en genieten van verschillende vormen van dienstverlening om hun zelfstandigheid en zelfzorg te bevorderen. Deze voorziening is geschikt voor zowel alleenstaanden als koppels.

In de kern van deze zorginstelling streven ze naar het combineren van professionele deskundigheid met een persoonlijke benadering en warme zorg. Het keukenpersoneel bereidt dagelijks smakelijke en gevarieerde menu’s, terwijl het gekwalificeerde personeel zich inzet voor continue bijscholing en opleiding om hoogwaardige zorg te garanderen. Ze verwachten van hun medewerkers een groot engagement en inlevingsvermogen, omdat zij een integraal onderdeel vormen van de totaalzorg die het welzijn van de bewoners vergroot.

Het team van verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, en anderen werkt in harmonie samen in een multidisciplinaire aanpak om het welzijn van de bewoners dagelijks te bevorderen. Het woon-leef-team draagt bij aan de positieve sfeer binnen het woonzorgcentrum door altijd dichtbij te zijn en een scala aan activiteiten te organiseren.

Meer info over deze locatie?

Onze andere locaties